Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Condoleren Via Social Media Niet Altijd Een Goed Idee

Condoleren via social media: niet altijd een goed idee

Let op met condoleances online

Social media en rouw

Steeds vaker worden condoleances uitgesproken via social media. Maar is dat wel altijd een goed idee? Volgens experts kan het nadelig zijn voor het rouwproces. Het kan namelijk te snel en te oppervlakkig zijn, waardoor de nabestaanden niet de tijd krijgen om hun verdriet te verwerken. Bovendien kan het een gevoel van druk creëren, waardoor mensen zich verplicht voelen om te reageren op de condoleances, terwijl ze misschien nog niet klaar zijn om dat te doen.

Alternatieven voor social media

Het is beter om condoleances te betuigen via een kaartje, brief of persoonlijk bezoek. Op die manier kunnen de nabestaanden op hun eigen tempo reageren en hebben ze de tijd om hun verdriet te verwerken. Social media is een snelle en gemakkelijke manier om contact te maken met anderen, maar het is niet altijd de beste manier om steun te bieden bij rouw.

Tips voor het condoleren via social media

Als je toch besluit om een condoleance te betuigen via social media, doe dat dan op een respectvolle en discrete manier. Vermijd het gebruik van algemene frasen of clichés, en probeer in plaats daarvan iets persoonlijks te zeggen. Denk ook na over het tijdstip waarop je de condoleance plaatst. Het is niet gepast om dit te doen vlak na het overlijden, aangezien de nabestaanden dan nog in shock kunnen zijn. Wacht liever een paar dagen of weken, zodat ze de tijd hebben gehad om hun verdriet te verwerken.


Komentar